Spännande tävlingar i skotercross

Gillar du hög hastighet, snö och vinter? I så fall kanske snöskoter kan vara något för dig. Om du aldrig tidigare har åkt snöskoter kommer det förmodligen vara lite pirrigt första gången. Duktiga skoterförare säger att det är knepigt att bli duktig på skoter om du aldrig ramlar av den. Detta är såklart läskigt, men också något som är bra. Den stora fördelen med att köra skotercross är att du kan ta dig fram nästan överallt (där det är snö). Du kan köra på fina och uppröjda skoterleder, eller testa din skicklighet i svårare terräng. I gropig terräng krävs det mer fysik av dig som förare, men det är väldigt roligt.

Om du vill möta andra förare kan du delta i tävlingar för skotercross. Det hålls flera tävlingar varje år, men den största är Guldhjälmscupen. Tävlingar som Guldhjälmscupen är en veterantävling. Detta innebär dock inte att du måste vara över 60 år för att tävla. Det betyder helt enkelt att alla skotrar måste vara av veteranmodell. Tävlingar för skotercross går ungefär till som tävlingar för motorcross. Flera deltagare, ungefär 16 stycken, ställer sig vid startlinjen. Sedan ska deltagarna köra ett visst antal varv på en bana. Den som kommer först vinner.

Deltagande i tävlingar kräver övning

Om du vill ha en chans till att vinna gäller det att du övar. Att köra en skotercross är annorlunda än att köra en motorcykel. Att svänga kan bli lättare om du samtidigt som du svänger även lutar dig hastigt åt den sidan med kroppen. Det finns många knep för hur du svänger och står på din skotercross, men det viktigaste är helt enkelt att öva och träna inför tävlingar. Om du inte är redo att delta i tävlingar kan du tävla på ett annat sätt. Om du gillar sport kan du exempelvis betta på casino online. Betting fungerar ungefär som en vadslagning. Det gäller alltså att gissa rätt på vem som kommer vinna.

Tävlingar för scotercross hålls på flera ställen runtom i Sverige